Nieuws

De nieuwe Fiat automaat!

18 nov. 2019 //

Fiat heeft voor de Ducato een compleet nieuwe automatische versnellingsbak gepresenteerd. Een "echte" automaat met een koppelomvormer. Deze vervangt de Comfortmatic, dit was een gerobotiseerde versnellingsbak. Een eigenschap van de Comfortmatic was dat deze wat langer de tijd nodig had om over te gaan in de volgende versnelling. Bij de nieuwe automaat van Fiat gaat dit een stuk sneller en voel je de versnellingsbak bijna niet schakelen. Daarbij had de Comfortmatic 6 versnellingen, en de nieuwe automaat is een 9-traps automaat. Deze nieuwe versnellingsbak is ontwikkeld door Zahnradfabrik Friedrichshafen (ZF). Deze fabrikant die ook versnellingsbakken ontwikkeld voor onder andere Audi en BMW.

De nieuwe 9-traps automaat van Fiat rijdt zeer comfortabel. Zodra je de camper in de D-stand (rijstand) zet begint hij al te kruipen, dit is vooral in de file een hele fijne eigenschap. Door de 9 gangen rijdt de camper ook zeer rustig op de snelweg (1800 tpm bij 120 km/u). Het is nog steeds mogelijk om zelf het overschakel moment te bepalen want ook deze bak is voorzien van een manuele stand. Zo kun je de bak toch nog wat beïnvloeden en een versnelling vast houden.

Bent u nieuwsgierig naar hoe de nieuwe automaat rijdt? wij hebben de nodige voorraad modellen al beschikbaar zoals deze onderstaande modellen:

Adria Compact Supreme DL

Carthago C-Tourer I 143

Carthago C-Tourer I 149

Carthago Chic C-Line 4.9L


Lees gerelateerde artikelen

Adria 2018 modellen

De dealer presentatie van de nieuwe Adria 2018 modellen.

Paasdagen zijn wij gesloten, Goede vrijdag geopend!

Hier onze openingstijden rondom goede vrijdag en Pasen.

EX RENTALS DEALS

Ex Rental deals! Zeer jonge campers voor super scherpe prijzen! Leverbaar na oktober 2021.

Esterel camper bij ons binnen!

Esterel camper met volledig polyester opbouw!

Tijdelijke vacature RECEPTIONIST(E)

In februari gaat onze receptioniste bijna met zwangerschapsverlof. Wij zijn nu dus op zoek naar iemand die ons voor een periode van een jaar kan helpen.