Nieuws

De nieuwe Fiat automaat!

18 nov. 2019 //

Fiat heeft voor de Ducato een compleet nieuwe automatische versnellingsbak gepresenteerd. Een "echte" automaat met een koppelomvormer. Deze vervangt de Comfortmatic, dit was een gerobotiseerde versnellingsbak. Een eigenschap van de Comfortmatic was dat deze wat langer de tijd nodig had om over te gaan in de volgende versnelling. Bij de nieuwe automaat van Fiat gaat dit een stuk sneller en voel je de versnellingsbak bijna niet schakelen. Daarbij had de Comfortmatic 6 versnellingen, en de nieuwe automaat is een 9-traps automaat. Deze nieuwe versnellingsbak is ontwikkeld door Zahnradfabrik Friedrichshafen (ZF). Deze fabrikant die ook versnellingsbakken ontwikkeld voor onder andere Audi en BMW.

De nieuwe 9-traps automaat van Fiat rijdt zeer comfortabel. Zodra je de camper in de D-stand (rijstand) zet begint hij al te kruipen, dit is vooral in de file een hele fijne eigenschap. Door de 9 gangen rijdt de camper ook zeer rustig op de snelweg (1800 tpm bij 120 km/u). Het is nog steeds mogelijk om zelf het overschakel moment te bepalen want ook deze bak is voorzien van een manuele stand. Zo kun je de bak toch nog wat beïnvloeden en een versnelling vast houden.

Bent u nieuwsgierig naar hoe de nieuwe automaat rijdt? wij hebben de nodige voorraad modellen al beschikbaar zoals deze onderstaande modellen:

Adria Compact Supreme DL

Carthago C-Tourer I 143

Carthago C-Tourer I 149

Carthago Chic C-Line 4.9L


Lees gerelateerde artikelen

Camper informatie avond 31 oktober

Wij organiseren op woensdag 31 oktober weer een camper informatie avond!

Vernieuwde Stijkel Campers nieuwsmagazine

Nu ook te lezen op Tablets en Iphones!

Nieuwe Carthago C-Tourer I 144 LE

Carthago komt met een nieuw model, de C-Tourer I 144 LE Epic.

Openingstijden feestdagen

Tijdens de feestdagen hebben wij gewijzigde openingstijden. Onze werkplaats en showroom sluiten van zaterdag 25 december t/m maandag 3 januari. Op dinsdag 4 januari staan wij weer voor u klaar!

Wij wensen iedereen alvast hele fijne feestdagen toe, en wensen jullie een gezond en gelukkig nieuwjaar!

Camper X-perience pagina

Op onze Camper X-perience pagina plaatsen wij foto's van onze klanten. Wilt u ook een foto met ons en onze klanten delen? stuur deze dan gerust in!