Nieuws

De nieuwe Fiat automaat!

18 nov. 2019 //

Fiat heeft voor de Ducato een compleet nieuwe automatische versnellingsbak gepresenteerd. Een "echte" automaat met een koppelomvormer. Deze vervangt de Comfortmatic, dit was een gerobotiseerde versnellingsbak. Een eigenschap van de Comfortmatic was dat deze wat langer de tijd nodig had om over te gaan in de volgende versnelling. Bij de nieuwe automaat van Fiat gaat dit een stuk sneller en voel je de versnellingsbak bijna niet schakelen. Daarbij had de Comfortmatic 6 versnellingen, en de nieuwe automaat is een 9-traps automaat. Deze nieuwe versnellingsbak is ontwikkeld door Zahnradfabrik Friedrichshafen (ZF). Deze fabrikant die ook versnellingsbakken ontwikkeld voor onder andere Audi en BMW.

De nieuwe 9-traps automaat van Fiat rijdt zeer comfortabel. Zodra je de camper in de D-stand (rijstand) zet begint hij al te kruipen, dit is vooral in de file een hele fijne eigenschap. Door de 9 gangen rijdt de camper ook zeer rustig op de snelweg (1800 tpm bij 120 km/u). Het is nog steeds mogelijk om zelf het overschakel moment te bepalen want ook deze bak is voorzien van een manuele stand. Zo kun je de bak toch nog wat beïnvloeden en een versnelling vast houden.

Bent u nieuwsgierig naar hoe de nieuwe automaat rijdt? wij hebben de nodige voorraad modellen al beschikbaar zoals deze onderstaande modellen:

Adria Compact Supreme DL

Carthago C-Tourer I 143

Carthago C-Tourer I 149

Carthago Chic C-Line 4.9L


Lees gerelateerde artikelen

Afrit 12 op A28 afgesloten

Vanaf beging maart zijn wij vanwege wegwerkzaamheden via een omleiding te bereiken.

Malibu campers bij Stijkel Campers in Harderwijk

Ook voor een Malibu bij ons aan het juiste adres

Onderhoud aan uw camper!

TIP: Maak tijdig een afspraak in onze werkplaats wanneer u onderhoudswerkzaamheden/reparaties door ons wilt laten uitvoeren!

Is uw camper winterklaar?

Hier een aantal punten waarop u moet letten bij het winterklaar maken

Camper informatie avond

Informatie avond voor beginnend camperaars.