Nieuws

De nieuwe Fiat automaat!

18 nov. 2019 //

Fiat heeft voor de Ducato een compleet nieuwe automatische versnellingsbak gepresenteerd. Een "echte" automaat met een koppelomvormer. Deze vervangt de Comfortmatic, dit was een gerobotiseerde versnellingsbak. Een eigenschap van de Comfortmatic was dat deze wat langer de tijd nodig had om over te gaan in de volgende versnelling. Bij de nieuwe automaat van Fiat gaat dit een stuk sneller en voel je de versnellingsbak bijna niet schakelen. Daarbij had de Comfortmatic 6 versnellingen, en de nieuwe automaat is een 9-traps automaat. Deze nieuwe versnellingsbak is ontwikkeld door Zahnradfabrik Friedrichshafen (ZF). Deze fabrikant die ook versnellingsbakken ontwikkeld voor onder andere Audi en BMW.

De nieuwe 9-traps automaat van Fiat rijdt zeer comfortabel. Zodra je de camper in de D-stand (rijstand) zet begint hij al te kruipen, dit is vooral in de file een hele fijne eigenschap. Door de 9 gangen rijdt de camper ook zeer rustig op de snelweg (1800 tpm bij 120 km/u). Het is nog steeds mogelijk om zelf het overschakel moment te bepalen want ook deze bak is voorzien van een manuele stand. Zo kun je de bak toch nog wat beïnvloeden en een versnelling vast houden.

Bent u nieuwsgierig naar hoe de nieuwe automaat rijdt? wij hebben de nodige voorraad modellen al beschikbaar zoals deze onderstaande modellen:

Adria Compact Supreme DL

Carthago C-Tourer I 143

Carthago C-Tourer I 149

Carthago Chic C-Line 4.9L


Lees gerelateerde artikelen

Kampeerauto van het jaar 2018

Adria en Carthago beide kampeerauto van het jaar 2018

21 maart 2018 camper informatie avond

21 maart 2018 organiseren wij weer een camper informatie avond aan de Noorderbreedte 10 in Harderwijk

Camper informatie avond 31 oktober

Wij organiseren op woensdag 31 oktober weer een camper informatie avond!

Beperkte bezetting i.v.m. vakanties/fabrieks sluitingen

Beperkte bezetting

Malibu 2018 modellen

De nieuwe modellen van Malibu voor seizoen 2018.